ChannelDraw
Gianluca Costantini
Reality

Novi Slic i Kuhinja

Povodom novih brojeva strip magazina Šlic i Kuhinja, u Happy galeriji beogradskog SKC otvorena je izložba radova zastupljenih u ova dva izdanja. U Šlicu broj 6, prvi put ce se pojaviti stripovi u boji, koji, za razliku od nekih prethodnih izdanja ovog magazina nije tematski definisan. Sa druge strane, strip magazin Kuhinja iz Panceva, u potpunosti je posvecen fašizmu i njegovim pojavnim vidovima. Šlic magazin okuplja autore iz istoimene radionice koja ove godine obeležava pet godina postojanja. Novi broj donosi kratke opservacije autora o pojavnoj stvarnosti koja se uglavnom odnosi na interesovanja mladih.


U Osmom broju Kuhinje radila je “internacionalna ekipa”, tako da se pored autora koji su vec objavljivali svoje radove u ovom strip magazinu, mogu videti i radovi Ralfa Palandta iz Nemacke, Gialuce Constantini iz Italije, Davida Krancana iz Ljubljane…
Tematski odredena borbom protiv fašizma, Kuhinja donosi stripove radene uobicajenom tehnikom, kao i stripove u cijoj su izradi korišcene fotografije. Povodom izložbe stripova u holu SKC nešto kasnije izveden je performans “Tobic Toboc vs. Boris Starešina”, a posetioci su mogli da kupe i izdanja video stripa.

B. D. Belcevic

Serbia

Reality

Newsletter

saving your data…